Menu
  • 当前位置:A963设计网> 作品分类 > 室内设计 > 办公空间 > 谢培河作品
    AD ARCHITECTURE Office
    15957 2018-12-04T11:58:04 14
    设计师: 谢培河
    作品类别:办公空间
    AD ARCHITECTURE Office说明:

        该项目坐落于汕头市,一座由老厂房改造的创意园里。这些老房子见证了这座城市的起落,随着城市迅猛的发展扩张,它们逐渐被遗忘或等待拆建改造。我们开始思考,并决定通过改造,让其重新呈现出属于它的戏码。在这一次设计中,尊重空间原有的意识形态,再注入新的活力

        在设计上,为了追求大空间所带来的尺度感,我们摒弃了过多的隔断和装饰,从材质的构成自然的延伸了原始空间与新力量的融合。黑漆饰面、水泥地板、深灰钢板强化了原始空间的意识氛围。用代表工业化的钢材、铁作为加建整体造型的材料,省略了无谓的加工和装饰。随着时间自然地锈蚀,就像试图展现力量与美的本质,尊重了每块材料的完整性和独特性。

         灯光照明设计,坚持少则是多的原则,尽可能做到见光不见灯的状态。前台和办公区域的灯光照明,也多是利用灯带的方式去表达。挑空区光影和造型平面形成了第二次折射。

        The office of AD ARCHITECTURE is located in a creative park renovated from an old factory in Shantou. These old houses have witnessed the rise and fall of the city, and with the rapid development and expansion of the city, they are gradually being forgotten or waiting to be rebuilt. we started to think about it, and we decided to transform it into a space that can represent itself. We perceived the inspiration given by space and listened to it instead of changing it too much. In this design, what we need to do well is to respect the original ideology of space and inject new vitality inside.

         In order to pursue the sense of scale brought by large space, we abandoned excessive partitions and adornments, and naturally extended the fusion of original space and new force through the composition of materials. The black paint finishes, cement floors and dark gray steel plates strengthened the consciousness of the original space's atmosphere. Without adopting unnecessary process and decoration, the additional built part is applied with industrialized steel and iron materials which corrode naturally as time passes by. It seems that they are showing the essence of strength and beauty. The integrity and uniqueness of each piece of material are respected, and the structure is as simple and direct as possible. All of them are telling the concealing power of the space, which intensifies its original temperament.

         Lighting is also a major part of this design. We adhered to the principle of "less is more", and tried to create light without revealing the lamps. Lighting strips were mostly used in the front desk and office area. The light and shadow in the empty ceiling area refract on the model planes again, which not only avoids deliberately decoration, but also creates a simple atmosphere and good lighting layout. This is exactly what we are following and will follow in design.

    请输入图片说明

    请输入图片说明

    请输入图片说明

    请输入图片说明

    请输入图片说明

    请输入图片说明

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:4000-168-963 QQ:4000168963
    本文作品源自:
  • 谢培河
  • 广东-汕头
  • 需要优质装修设计服务吗? 委托设计

    相关设计作品

    更多>>